Garderobsplanering

Att rensa i röran finns det många böcker och artiklar om, men att rensa i garderoben står det inte så mycket om.Vi har till bristningsgränsen fullt i våra garderober, men ändå inget att ta på oss.Att sortera upp saker i olika ordningar kan ta både tid och kraft. Men med hjälp från en mycket kläd och färg intresserad Linda kan man få ett par nytänkande ögon som kan se andra möjligheter.Ta fram nya klädkombinationer , nya spännande färgval ,lite tillfixning av ex nya knappar, ny längd på kjol och massa andra saker. Det finns oftast en otroligt bra garderob där under ytan som bara väntar på att få bli upptäckt.Utan att man behöver köpa allt nytt.

Personlig shopping

Det finns de som inte tycker om / har tid att handla kläder till sig själv. Då är det tur för dem att jag finns - jag älskar nämligen att handla kläder . Och verkligen att hitta rätt plagg till rätt person, det är så tillfredställande....Allt börjar dock med konsutationen, den måste göras först så vi vet vad vi ska leta efter. Rätt skärning på plagget, rätt ringning, rätt tygval, rätt färg.... detr är mycket som ska stämma när man ska shoppa. I boken om mig som man får vid konsultationen finns många svar på det man ska leta efter. När konsutationen är gjord pratar vi ihop oss om vilka önskemål som finns och även prisklasser.Jag som "shopper" är inte knuten till någon speciell butik, och jag handlar precis lika gärna billigt som dyrt.Jag handlar i vilken stad som helst ,- gärna New York....( fast då blir det kanske lite dyrare..) Så först åker jag och "rekar" och plockar ut kläder som jag tror kan vara intressanta, så att kunden sedan bara kan ställa sig i provrummet och bli omhändertagen.Det är oftast bäst att man börjar innefrån och ut, rätt underkläder är ett måste för att hitta rätt sedan.

Coachande samtal

Att möta andra människor är väldigt intressant och berikande. Alla har något viktigt att berätta för någon. Alla behöver att bli lyssnade på . Jag kan och vill lyssna. I de olika utbildningar jag gått har jag fått redskap jag kan använda för att hjälpa till.Att hitta en människa så att hon/han kan få växa på rätt sätt är en ynnest.Jag är övertygad om att ALLA har något att ge, vi ska bara hitta det hos varandra . Jag är en obotlig optimist!

Rakning

För några år sedan fick jag ideen att jag ville börja raka med kniv. Jag hade sett filmer om detta och eftersom jag tycker mycket om att arbeta med mina händer tyckte jag att det skulle vara en kul utmaning. Sagt och gjort , jag hittade mina första modiga modeller och började öva. Det var ju jättekul och oerhört intressant. Tänk att det finns så många olika sorters hy och kvallite på skäggstrån, för att inte tala om hur många olika växtriktningar ! Så jag övade och övade och fortfarande tycker jag att det är jättekul! Har sedan också tagit fram lite olika bilder tillsammans med mina fantastiska modeller, så de finns att se under fliken Rakning på hemsidan. Där finns också lite längre beskrivningar om de olika rakningsbehandlingarna som finns. Det är en perfekt present att ge till killen som har allt ,- och som kanske även har lite skäggväxt...

Brudklädsel

Detta är en av de viktigaste dagarna för oss. Naturligtvis får du en omsorgsfull behandling av mig. Vi börjar,kanske flera månader i förväg att göra upp en plan för hur allt ska gå till.Stilen på bröllopet, blommor , färger och annat som är viktigt tas i beaktning när vi bestämmer hår och make-up , kanske finns det tärnor, brudnäbbar, blivande make som också ska tas om hand.Naturligtvis ingår en prov uppsättning och prov make-up . Jag tycker också det är kul att sy slöjor! 

Fest/bal uppsättning

Att få en snygg- cool-romantisk-fräck-överdådig-soft-rolig uppsättning är helt möjligt. För mig är det bland det roligaste som finns! Att inse att man måste anpassa uppsättningen efter kundens utseende och hårkvalite är en förutsättning för att lyckas.Det finns i princip inga begränsningar vad man kan göra med ett hår.Eller stoppa i det, följande saker har jag haft i kunders hår genom åren,- stora mängder löshår,musslor, skruvar, chillifrukter ,popcorn, badkarskedja ,tyll och stora mängder blommor. 

Inspiration Brud

 

 

 

 

Inspiration Bal

 

 

 

 

 

Make-up

Under mer än 20 år har jag fått hjälpa ett stort antal kvinnor att bli ännu vackrare inför ex sitt bröllop. Att hitta rätt nyanser till hyn, " lyfta" ett öga , "ta fram" ett kindben mm är väldigt upplyftande . Konsultationen innan är otroligt viktig för då kan vi tillsammans diskutera igenom olika önskemål som finns, och att få lägga en prov make- up är en skön möjlighet. Bara att få rätt läppglans gör att man vill pussas.

Ögonfransförlängning

Tycker man att man trots färgning av fransar att man vill ha lite mer av fransar kan man prova på en ögonfransförlängning. Framförallt vid de stora tillfällena,- Bal, fest,brud, smekmånad...kan det passa perfekt med en fantastisk blick, för ja, man får en fantastisk blick! Man vaknar en helt vanlig morgon, ser sig själv i spegeln, och man ser ut som om man vunnit på lotto , helt otroligt. Rent praktiskt går det till så här,- Man ligger bekvämt bakåtlutad med ögonen stängda , och sedan lägger jag på frans för frans längs med hela ögat. Denna behandling kräver dock att man håller efter det med lite uppfräshning ca var tredje vecka, eftersom man tappar lite fransar då och då.

Bryn och fransfärgning

Vi vill ju alltid vara snygga, helst redan när vi vaknar....Att då ha fixade fransar och ögonbryn hjälper verkligen till. Att hitta rätt form och färg till just dig är viktigt . Välj mellan allra svartaste fransar till de allra ljusaste bruna ögonbryn.Möljigheterna är många.Naturligtvis plockas även brynen till en form som passar just dina ögon. Någon har sagt att brynplockning är den billigaste formen av ansiktskirurgi...

Lock eller rakbehandling

Att ha för rakt eller för lockigt hår är ett problem för många,- det behöver det inte vara.Jag tycker att det nuförtiden finns så många bra nya produkter som kan hjälpa till. Vi börjar med en ordentlig konsultation, att analysera kvaliten och strukturen i håret är en förutsättning för ett lyckat resultat. Vill man ha stora lockar, afrokrull, stora vågor eller helt spikrakt hår, allt måste tas med i beräkningen innan man sätter i gång. Själva processen tar en bra stund,och då kan man verkligen unna sig att slappna av.

Färgning

Inget påverkar oss människor så mycket som färg.Att göra en liten liten färgförändring kan göra stor skillnad. Det finns enorma möjligheter inom färgspektrat. Jag har alltid provat mycket nya färgrecept och känner mig nu väldigt trygg inom det området. Att se på en kunds ansiktsfärger, höra om vilka klädfärger hon/han använder , se på hårets förutsättningar innan jag börjar, är en fullständig självklarhet. Hårets färg ska få kunden att lysa av självförtroende.

Klippning

Detta är verkligen ett av mina roligaste områden att få arbeta med. Jag har klippt i över 20 år, och det är fortfarande fantstiskt roligt att se vad man kan göra med hår. Min styrka som frisör är att jag försöker hitta rätt typ av frisyr till rätt huvudform och hårkvalite.Min mål är alltid att frisyren ska hålla formen i många veckor och att den ska kräva så kort tid som möjligt att styla.Jag prioriterar fortbildning inom yrket. Det finns inget som är så inspirerande som att få gå på kurs och se verkligt passionerade frisörer skapa nya sköna frisyrer.

Ansikts, huvudform och kroppsanalys

Att inse hur man igentligen ser ut kan vara lite lurigt.Ofta bär man med sig en gammal, felaktig bild om sig själv, som dessutom ofta är mycket negativ. Här hjälper jag dig att se dig med nya ögon, hitta allt det där vackra som finns hos just dig. Vi mäter och analyserar just dina unika proportioner och skriver ner dem. I min utbildning som Imagekonsult har jag fått redskapen för att ta fram ditt vackraste jag.

davines logo             miche logo           recreate logo